17 septembrie – 10 săptămâni

Citeam deunăzi la o blogeriţă cunoscută, pe care de altfel o urmăresc cu drag, cum se bătea în piept că ea din momentul în care a aflat că e însărcinată nu a mai pus gram de ciocolată în gură, şi nu a mai băut pic de cafea. Şi stăteam şi mă întrebam ,,Mă, dar ştie ea ceva ce nu ştim noi, muritorii de rând, legat de consumul de cafea şi ciocolată pe timpul sarcinii ? ” .

Pentru că şi eu m-am interesat imediat ce am aflat că am rămas însărcinată, de ce ai şi ce nu ai voie să consumi, şi nu am găsit nimic despre ciocolată; cât despre cafea, peste tot am găsit aceeaşi informaţie : o cafea pe zi, în general, este acceptabilă, însă nu mai mult. Aşa că de unde dorinţa asta de a te auto-pedepsi ?!

Se pare că nu a fost doar întrebarea mea, pentru că primul comentariu era de la o cititoare care o întreba de ce a renunţat la ciocolată. Răspunsul blogeriţei a fost că ciocolata are zahăr rafinat, care nu e ok pentru nimeni. Eu înţeleg ce spune, dar primul gând care mi-a venit în minte a fost legat de povestea lui Ion Creangă cu drobul de sare …

Peste tot aud sau dau de mame panicate, nu care cumva să facă ceva greşit, nu care cumva să pună copilul mâna pe jos, că se umple de bacterii, că să nu ştie copilul ce e acela zahăr până la 7 ani, am auzit de altele care în timpul sarcinii îşi făceau griji că nu ştiu cum să lupte împotriva transpiraţiei, că ele nu mai folosesc deodorant, pentru că are chimicale, care vin în contact cu pielea, deci afectează copilul.

Respiraţi adânc, oameni buni! Nu o să aibă copilul malformaţii dacă folosiţi deodorant, nici nu o să devină dependent de dulciuri dacă gustă o prăjitură o dată la câteva luni! De ce trebuie să ne scărpinăm chiar şi atunci când nu ne mănâncă ? În ritmul acesta, până se duce copilul la şcoală, o să o luaţi razna de griji….

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s