8 septembrie – 9 săptămâni

Nu ştiu dacă bebeluşul meu a dormit toată perioada cât am fost în State, că s-a trezit fix când ne-am întors în Slovacia. Mi-a dat un fel de ,,Bună, sunt tot aici, să ştii!” , sub forma unor greţuri constante, de mi-era greu şi să mă ridic din pat dimineaţa…Nu ştiu dacă era poate şi combinat cu faptul că oricum şi eu şi Laur eram zăpăciţi complet din cauza diferenţei de fus, plus faptul că încă eram răcită, dar şi să mă dau jos din pat părea un efort supraomenesc…Nu mai vorbesc să lucrez!

La serviciu, şeful m-a văzut răcită şi mi-a zis să lucrez de acasă până mă simt mai bine. Slavă Domnului, că nu ştiu cum aş fi putut să stau chiar şi în fund mai mult de câteva ore. Toată săptămâna aproape am lucrat mai mult din pat, norocul meu că încă mai am perioada asta mai liberă la serviciu. Am vrut să mă duc la doctor să îmi dea concediu medical, dar se pare că în Slovacia e imposibil să te primească medicul în regim de urgenţă. Nu frate, nu contează că te-ai îmbolnăvit pe nepusă masă, te programează când are următoarea dată liberă. Adică de obicei peste vreo lună, chiar două. Ştiţi ce e cel mai trist? Că eu vorbesc de mediul privat la slovaci, că la spitalele de stat nici n-am încercat…

În fine, săptămâna asta am fost şi la analize pt endocrinolog, să vedem dacă îmi măreşte doza de Euthyrox. Eu am jumătate de tiroidă scoasă acum 4 ani, dar nu mă plâng, o ţin sub control luând tratament zilnic. Ştiam că asta va fi automat o provocare în cazul meu în perioada sarcinii, să monitorizez tiroida constant, pentru că e supusă la o presiune uriaşă.

Am vorbit cu endocrinologul meu din România de cum am rămas însărcinată, şi mi-a mărit doza la 75 mg Euthyrox zilnic (înainte luam 5 zile 50 mg, cu 2 zile 75 mg) . O lună mai târziu, adică acum, la analize a reieşit că şi cu doza asta, tot mi-au ieşit valorile TSH-ului puţin mărite, aşa că am trecut pe varianta o zi 88mg cu o zi 100 mg (ăştia au Euhty de 88 aici!), urmând să mă mai văd cu doctora peste 6 săptămâni.

PS. Bebe e cât o măslină acum.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s