Săptămâna 23 – Voi fi mamă de 2 băieți !

S-a lăsat așteptat al doilea copil, să ne dezvăluie ce este, am aflat de abia în săptămâna 21. Morfologia de trimestru 2 însă, făcută în 3D, nu ne-a lăsat nici o urmă de îndoială, doctorul ne-a spus clar : ,, 100% băiat! ” .

Recunosc că, atunci când ne-am hotărât la al doilea copil, inițial ne-am dorit o fetiță, o ,, pereche ” pentru Filip. Dar, în clipa în care am aflat că o să am un băiat…prima reacție, surprinzătoare și pentru mine, a fost de bucurie. M-am bucurat ca la prima sarcină, când am auzit că voi avea băiat. Bănuiesc că asta este senzația normală care te încearcă, de fapt, ca părinte, pentru că îți iubești copilul indiferent că este băiat sau fetiță, mai zvăpăiat sau mai liniștit, sau mai știu eu cum. Îl iubești pentru că e al tău. Mânuțele pufoase care te îmbrățișează sunt exact la fel de pline de iubire, indiferent că sunt de băiat sau de fată.

Ei bine, se pare că asta e doar părerea mea . Nu am nici o problemă cu diversitatea de opinii, dar m-a uimit, cu ocazia asta, lipsa de tact a unora multora, la aflarea veștii că voi avea tot băiat. Trăim cu toții cu niște filme în cap, în care fericirea e aia cu casă, mașină, soț/soție și doi copii, musai băiat și fată. Variantele de 2 băieți sau 2 fete sunt greu acceptate, astfel că prima reacție pe care am primit-o de la multe cunoștințe a fost : ,, Lasă, sănătos să fie. ” De parcă faptul că este băiat însemna că avea vreun defect sau ceva. Unele lucruri ies automatic din gura omului, însă uneori chiar ar trebui să ne gândim că poate jignim persoana respectivă, sau că poate cel/cea vizată nu e de aceeași părere cu noi, și atunci o facem ușor de oaie. Vă spun din experiență, felicitările sunt un safe bet. Chiar dacă în sinea ta îți spui ,, Ah, săraca, are tot fată/băiat “, cu un simplu ,, Felicitări ” poți trece ușor peste subiect, fără a-l face pe celălalt să se simtă prost, și fără a-i impune ideile tale preconcepute. Just my 2 cents.

În schimb știți ce frază (pe care am auzit-o deja de mai multe ori) mi se pare și mai rea decât ,, Lasă, sănătos să fie. ” ? ,, Eh, oricând puteți încerca să îl faceți pe al treilea. ” De parcă cumva al doilea poate fi trecut cu vederea, ca o greșeală din fabricație, care, cine știe, poate la a treia încercare se corectează. Bunul simț m-a oprit să dau o replică pe măsură celor cu ,, al treilea “, care ar fi trebuit să fie : ,, Și dacă e și al treilea băiat, ce fac ? Le spun să îl oprească în maternitate ? “.

Vă spun eu care ar fi reacția mea și la un al treilea băiat : tot de bucurie. Pentru că faptul că Dumnezeu ți-a dat un copil nu o dată, nu de două ori, ci de n ori, este de fiecare dată o binecuvântare. Tatăl meu a spus-o cel mai frumos, atunci când a aflat că voi avea tot băiat : ,, Eram foarte curios ce o să ai, dar totodată nu eram curios deloc, știi ce zic ? “

Da, știu exact ce zice. Apropiații au avut în general aceleași reacții potrivite, unii m-au felicitat și atât (reacție minunată, dacă mă întrebați acum) , alții mi-au spus că o să am un băiat la fel de frumos și isteț ca primul, iar femeile din familie mi-au spus aproape toate același lucru : ,, Ți-am spus noi. ” 😀 Mama mi-a zis de cum a aflat că sunt însărcinată că voi avea tot băiat, la fel și verișoara mea, și mătușa… Se pare că intuiția mea, care la prima sarcină a fost infailibilă ( și eu am știut, pur și simplu, de la început, că voi avea băiat) s-a transferat acum asupra lor, că eu n-am mai avut nici un presentiment.

PS. Între timp, eu deja mă gândesc cât de răsfățată voi fi pe viitor, în calitate de singură prezență feminină, într-o casă cu 3 băieți 😀

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s