Săptămâna 26 – Însărcinata în Egipt

Anul acesta, am decis să păcălim puțin iarna și să alegem o destinație însorită pentru vacanță, însă nu voiam să călătorim prea mult cu avionul, având în vedere că îl luăm și pe Filip cu noi, și fiind și eu însărcinată – așa că ne-am hotărât la Egipt, unde se ajunge în 3 ore cu avionul .

A fost o vacanță reușită, din două motive : într-adevăr, ne-am bucurat de mare, soare și plajă în ianuarie (mai ales Filip, el a fost cel mai fericit) , și chiar ne-am simțit mai relaxați, ca în concediu, având în vedere că Filip a tot fost preluat ba de nași, ba de bunici .

Aș avea totuși două mențiuni :

În primul rând, nu aș recomanda o vacanță în Egipt unei însărcinate. Eu nu am pățit nimic, dar de abia după ce am luat biletele am aflat de la alte persoane care fuseseră acolo că au avut probleme cu stomacul, ba de la apă, ba de la mâncare. Ori, pe lângă faptul că un episod de toxiinfecție alimentară îți poate strica vacanța, în cazul unei gravide, bacteriile pot traversa placenta și ajunge la făt .

Ce-i drept, eu nu am ieșit din resortul la care am stat, dar și aici voiam să ajung …Noi fix pentru asta venisem, pentru odihnă și plajă, dar pentru cineva care vrea să viziteze, distanțele între obiectivele turistice sunt foarte mari, și nici nu îți poți clăti ochii cu peisaje pe drum – e doar deșert, atât . Deșert, deșert, deșert 😀

În al doilea rând, nu aș recomanda o vacanță exotică pe timp de iarnă, în general. Este al doilea an când facem acest lucru – anul trecut am fost în Dubai în luna februarie, și totodată al doilea an când, în urma respectivei vacanțe, am răcit cobză. Anul acesta măcar am răcit doar o parte din noi, însă anul trecut am răcit toți cei 7 din grup .

Cu Filip și cu Ștefan la plajă

Măcar ne-a apucat în urma vacanței, și aici aș mai avea altă mențiune de făcut. Știind că, însărcinată fiind, am imunitatea scăzută automat, mereu am purtat mască de protecție când călătoream (în aeroport și avion). M-am învățat minte după ce, în prima sarcină, am călătorit în SUA și am răcit chiar în timpul vacanței (nu a fost tocmai plăcut). De atunci, mereu am purtat mască, în ambele sarcini, și nu am mai răcit deloc … Ei bine, acum, pe drumul de întoarcere, deși am purtat masca în aeroport, cum am intrat în avion, Filip mi-a tras masca de pe față, și nu am mai pus-o la loc. Fix două zile mai tarziu, cam cat dureaza perioada de incubatie, am răcit cobză. M-a ținut mai bine de o săptămână…Ori, să te simți bine o săptămână, și apoi să o tragi tot atâta timp, după, nu prea mi se pare că merită efortul. Eu cred că m-am lecuit ( OK, OK, n-aș spune ,,Nu” unei vacanțe în Maldive în ianuarie, totuși 😀 ) .

PS. Partea cea mai bună a faptului că am fost în vacanță însărcinată în Egipt : după o săptămână de dezmăț culinar absolut, cântarul arăta exact la fel ( +8 kg ) . Că deh, suntem doi, bla, bla. Așa da, tată! 😀

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s