Săptămâna 19 – În România

Toată săptămâna trecută am petrecut-o într-un mini-concediu în România, unde nu mai fusesem de aproape jumătate de an.

Mi-am îndeplinit toate fanteziile culinare : savarine, cornuleţe, ciocolată de casă, eclere, sarmale, ciorbă de burtă…nimic n-a scăpat. Nu ştiu dacă ar trebui chiar să zic mersi că am pus ,,doar” 1.5 kg, ajungând acum la un plus de 5.5 kg faţă de înainte de sarcină . Dar, cu greutatea asta la 19 săptămâni, se cheamă că sunt în grafic, până la 20 săptămâni, normal este să ai 4-6 kg în plus. Problema e că de la 20 de săptămâni încolo, surplusul se situează cam la jumătate de kilogram în plus pe săptămână. Asta ar însemna încă 10 kg în plus, asta dacă reuşesc să mă menţin ÎN GRAFIC, nu peste!

Mi-am rezolvat To do list-ul pentru România : mi-am luat vitamine prenatale – Natalvit . Până acum am luat doar acid folic, analizele ieşindu-mi bine, dar de acum, fătul începe la modul mai serios să mănânce din fierul şi calciul mamei, aşa că am decis să suplimentez.

19 sapt

Mi-am luat şi Bio Oil pe care îl folosesc seara, împotriva eventualelor vergeturi (mulţumesc de recomandări, apropo!) . Bio Oil a apărut de departe cel mai des în comentariile voastre, ba mai mult, când le-am spus colegelor slovace, întoarsă la birou, că am început să folosesc un ulei anti-vergeturi, m-au întrebat dacă este Bio Oil …hit universal, aparent 😀

Mi-am luat şi două cărţi de parenting, ,,Părinţi liniştiţi, copii fericiţi “, de dr. Laura Markham, şi clasica ,,Parenting Necondiţionat”, de Alfie Kohn, le voi face amândurora recenzii odată ce termin cu ele.

Şi o să râdeţi de mine, dar am mai luat ceva : i-au luat deja cărucior lui bebe ! Să mai zic de mama, că ia palmieri pe avion, nici eu nu sunt mai prejos, cu cărucior deja luat, la jumatea sarcinii! Dar a fost aşa cu căruciorul : am văzut unul foarte stabil, dar uşor de manevrat, cu suspensii foarte bune, 3 în 1, cu toate accesoriile, la o proaspătă mămică din familie. Care şi-a făcut ea temele înainte legat de cărucioare şi cum ar trebui să fie, aşa că ori o luam şi eu de la capăt cu cercetările despre cum ar trebui să fie un cărucior, ori o credeam pe cuvânt. Am zis că măcar cu căutările pentru cărucior să scutesc nişte timp, având în vedere că aveam o recomandare concretă, şi dacă îl găsesc de Black Friday redus la jumate, să îl iau, că ş-aşa sunt scumpe. Fix aşa l-am găsit, aşa că l-am luat!

În schimb, intrată prima dată pe un site de bebeluşi, am rămas copleşită de ofertă. Proaspăta mămică, posesoarea căruciorului, îmi tot spunea : ,,Îţi trebuie şi sutien de alăptat! “, ,,Cele mai bune biberoane sunt de la X “, ,,Uite aici, detergent şi balsam BIO pentru hăinuţele copilului”, ba chiar există şi detergent special pentru spălat biberoane, fraţilor ! M-am speriat, am luat doar căruciorul, şi am ieşit de pe site. E timp pentru restul mai încolo.

Voi cam de la cât v-aţi apucat să luaţi una-alta pentru copil ? Mă tot gândesc cât de devreme înseamnă ,,prea devreme” 😀 Sau dacă există aşa ceva, până la urmă…

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s