Săptămâna 20 – Ecografia morfologică de trimestru II

În sfârşit ne-am liniştit : săptămâna asta am fost la Ecografia morfologică de trimestru II, care se poate face între săptămânile 18 – 22, şi oferă informaţii importante, cum ar fi prezenţa anumitor anomalii genetice, sexul copilului, precum şi dacă sunt acolo şi cum arată toate organele lui.

pisa
sursa : Mommie Poppins

 

De abia aşteptam programarea la doctor, ca să ştim şi noi dacă putem răsufla uşuraţi sau nu !

După ce că aveam emoţii, în primele 10 minute ale controlului, când doctorul era cu aparatul pe burta mea, şi cu ochii în ecran, ne întreabă, pe un ton pe care l-am perceput totuşi a fi relaxat : ,,Aţi auzit de Sindromul Down, bănuiesc . ” I-am răspuns pe ceea ce mi s-a părut şi mie a fi cel mai calm ton al meu, ,, Da”, pentru că îmi simţeam deja soţul, deşi era cumva la periferia ariei mele vizuale, că s-a încordat ca un arc . ,,Un semn al sindromului Down este prezenţa X. Copilul dvs. NU are aşa ceva. ” Omule, îmi venea să îi zic, nu ne mai da emoţii aici, nu aşa se pune problema. Nu ne vezi deja speriaţi ?!

În schimb, toată consultaţia s-a desfăşurat în aceiaşi manieră, cu accentele lui pe cum copilul NU are semne de anomalii, şi câte un ,,Nice”, când se uita la fiecare organ. Ne-a confirmat şi că e băieţel, de data asta cu certitudine, şi ni l-a şi arătat la 4D şi ne-a dat poze cu el, cu care ne-am lăudat la toată familia, bineînţeles! După cum ne plăcea nouă să glumim, la fiecare consultaţie în sarcină, că ne ducem ,, la pozar “, de data asta bebe a avut parte de o şedinţă foto profesionistă, 4D 😀

Sunt foarte fericită acum, că ştiu că totul e bine, pentru că nu iau nimic de-a gata. Sunt suficient de realistă încât să am o atitudine de genul ,, De ce NU eu ? “, în loc de clasica ,,De ce EU ? ” . Să vezi acum pregnancy glow.

Advertisement

One thought on “Săptămâna 20 – Ecografia morfologică de trimestru II

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s