Experiența te învață : listă cumpărături pentru bebe doi

Vă spuneam tura trecută, în articolul cu Lucruri esențiale de cumpărat pentru nou-născut, că pentru al doilea copil nu mai am nevoie de multe lucruri, având multe în stare bună de la primul. Însă, pe măsură ce Filip a crescut, am aflat, de multe ori cam târziu (sau prea târziu) de niște articole care mi-ar fi ușurat mult treaba . Așa că astăzi vreau să împărtășesc cu voi lista mea scurtă, dar foarte utilă, cu ce am de gând să folosesc la al doilea copil :

Un sistem de purtare tip wrap : Am folosit la Filip intensiv două port-bebe-uri, dar pe ambele de pe la vreo 4 – 5 luni, înainte de asta Filip începând să plângă instant când îl puneam în ele. Am înțeles de abia apoi de ce : deoarece pentru primele luni de viață, sunt recomandate sistemele de purtare tip sling, adică acelea care sunt de fapt ca un fel de fașă imensă, mult mai mulabile, în care copiii mici își găsesc poziția mai bine. Având și experiența cu hamurile mai rigide, de copii mai mari, am căutat de data asta să găsesc un wrap dintr-un material de calitate, care să se pună foarte ușor (lucru esențial dacă ai de gând să îl porți intensiv, altfel te descurajezi repede), și care să nu fie reglabil în funcție de cine îl poartă, să se adapteze slingul din mers ( pentru că pe Filip îl purtam mulți : și tatăl lui, și bunicii, și nașii, așa că tot timpul trebuia reglat ) . Zis și făcut, l-am găsit pe acesta, m-a convins filmulețul următor că îmi bifează toate criteriile :

https://www.youtube.com/watch?v=ntKMS0bIg7g&t=221s

Un baby nest : Alt obiect de care am aflat de la prietene care au născut după mine, și pe care mi-a părut rău că nu l-am folosit și eu. Baby nestul este un fel de cuib pentru bebeluș, un pătuț portabil, dacă vreți. Este foarte ușor, așa că bebelușul poate fi și mutat cu baby nest cu tot, odată adormit, și mai ales, având marginile de protecție, îi dă bebelușului senzația aceea de ușoară constrângere, exact ca în burta mamei (deci în sensul bun al cuvântului) , astfel că doarme mai mult și mai liniștit, fără să fie lipit de cineva. Asta a fost greșeala mea cu Filip, faptul că l-am învățat (sau și el a avut nevoie de atingerea permanentă, nu știu ce să spun) să doarmă numai lipit de mine, greșeală pe care aș vrea să o evit la frățiorul lui.

Așa că i-am luat deja lui Ștefan un baby nest cu un model simpatic de bufnițe, să se asorteze cu perna mea de gravidă, de pe site-ul Joli Bebe , pe care fratele lui mai mare și l-a revendicat din prima zi în care a ajuns :)) Mai explică-i acum că e pătuțul lui Ștefan! Oare așa va face Filip cu toate lucrurile frățiorului mai mic ?

Haine de alăptat : Dacă ai de gând să alăptezi, sunt cea mai bună investiție. Eu practic am trăit în hainele de alăptat mai bine de un an, până l-am înțărcat pe Filip. Însă am aflat târziu că există haine cu tăieturi și croi special pentru alăptat, și primele luni am purtat haine normale, pe care le deformam în fel și chip, și mă chinuiam și eu cu ele. Așa că acum, la a doua sarcină, mi-am făcut cadou o comandă generoasă de haine noi de alăptat (majoritatea sunt adaptate și pentru sarcină, deci double win for me! )

Ca sfat, cele mai calitative haine de alăptat le-am luat de pe Hotmama.ro , iar cea mai mare diversitate de haine de alăptat am găsit-o pe patpat.com .

Cam asta este lista mea pentru bebe doi, scurtă, dar esențială. Mi-ar fi prins bine să folosesc lucrurile astea de la bun început, dar îmi place să cred că, de data aceasta, sunt înarmată cu de toate !


Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s