Săptămâna 33 – Decizii, decizii

Habar nu am pe unde mi-au trecut primele două săptămâni de concediu de maternitate…Dar am și rezolvat multe lucruri importante. La mai bine de o săptămână după ce ne-am întors în România, am reușit să ne punem casa nouă la punct, ba chiar să începem să ne și readaptăm, deși încă mai tresar atunci când aud vorbindu-se românește în jurul meu, în spații publice 🙂

Un alt aspect important pe care l-am bifat a fost că am făcut trecerea (la 8 luni de sarcină!) de la medicul care m-a monitorizat acolo, la cea care mă va monitoriza aici. Doctora este din București, așa că va trebui să facem drumul de 2 ore până acolo la fiecare consult, dar asta este. Măcar am fost la control în săptămâna 32, și m-a mai chemat peste o lună, adică la începutul lunii a 9-a, însă apoi, va trebui să vin săptămânal.

33

Consultul din săptămâna 32 a fost de fapt Ecografia morfologică de trimestru III, unde totul a decurs bine, bebe e OK, are deja 2150 g. Doctora mi-a spus că în ritmul ăsta, am toate șansele să îl fac de peste 4 kilograme, dar mi-a plăcut faptul că asta nu a descurajat-o de la dorința mea de a naște natural, la care țin mult.

Noua mea doctoră asistă nașteri atât la Spitalul Cantacuzino, cât și în privat, la Maternitatea Regina Maria, în București. Întrucât am avut abonament, când locuiam în București, și eu și soțul la Regina Maria, și am fost foarte mulțumiți de servicii, medici și de clinică, în general, am optat pentru naștere aici. Doctora ne-a pus în legătură cu o persoană de acolo, cu care am început să discutăm detaliile Contractului privind nașterea, detalii privind prețul, tipul de naștere dorit (naturală), și alte aspecte .

După ce am citit cu atenție și ne-am pus de acord cu privire la Contractul de naștere, a trebuit să ne mai hotărâm asupra unui aspect important – prelevarea de celule stem. Deși mă mai documentasem înainte, am petrecut mai bine de o zi cântărind argumentele pro și contra pentru prelevare . Cele două surse principale care ne-au ajutat pe noi în decizia de a NU preleva, și sper să fie și altora de folos atunci când va veni momentul, au fost acest Ghid privind stocarea sângelui din cordonul ombilical, elaborat de Consiliul Europei, precum și acest articol, foarte util .

Am anunțat pe cei de la Regina Maria că ne-am decis pentru Contractul de naștere, însă fără prelevarea de celule stem, aceștia ne-au trimis Contractul de semnat prin curier, tur-retur, și între timp contractul a și fost înregistrat. Cu alte cuvinte, se cheamă că am doctor în România, cu care să nasc, am spitalul ales, intrăm în linie dreaptă cu nașterea!

Sau cel puțin așa îmi place să cred, pentru că din punct de vedere al simptomelor, înțeleg de ce toată lumea se plânge de trimestrul III. Fiecare femeie însărcinată a avut suferința ei principală în timpul sarcinii, pentru unele a fost greața sau voma, pentru altele au fost durerile de spate, ei bine, pe mine arsurile m-au terminat. Au început încă din trimestrul I, am avut perioade de alternare în timpul celui de-al doilea, de curând am luat și un tratament de două săptămâni, însă la nici o săptămână după ce l-am oprit, arsurile au reapărut. Ba mai rău, au devenit constante, ajunsesem să îmi fie teamă să mănânc orice. Cel mai greu mi-era noaptea, când stăteam culcată, și aveam impresia că voi vomita în orice moment . Așa că ori dormeam prost sau deloc, ori trebuia să dorm doar pe partea stângă, și cu capul mult ridicat față de corp, care, din nou, numai somn nu era.

Din fericire însă, de vreo câteva zile, am descoperit un remediu care – minune! – mi-a oprit de tot arsurile : beau apă alcalină, cu ph 8.5 . Să fi fost chiar atât de simplu ? Aștept să mai treacă niște zile, și vă spun săptămâna viitoare.

 

Advertisement

One thought on “Săptămâna 33 – Decizii, decizii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s